Teenage mutant ninja turtles

Sukkamallin jalankoko 41, sukat kokoa 47

Niinhän siinä kävi, että minulta toivottiin teenagemutantninjaturtles (sanahirviö!!!)-sukkia. Muutaman ajan ideaa hauduttelin sillä ohjeita moisiin ei tietenkään ottanut löytyäkseen tuosta vaan.
Lisätoiveetkin hieman aiheutti mietintää, isokokoiselle miehelle ja jalankoko 47. Hmmm… Ja ei, ne ei saa olla lörpät eikä liian kireätkään. 
Vähin erin idea sitten kirkastui itsellekin ja pitkällisen netin pelmailun perään löysin kuin löysinkin muutaman kuvan joita hyödyntää suunnittelussa.
Ja tässä ne nyt sitten on. Mutantit. 

Ohjettakin näihin on nyt pyydetty ja jonkinlaisen lupasin kyhäillä tähän. Ohje on siis suuntaa-antava.


7-veljestä vihreä

7-veljestä musta

7-veljestä jämälankoja(punainen, lila, oranssi,sininen, valkoinen)


Puikot 4mm koivupuikot

sukkien kärkikavennukset 3,5 mmkoivupuikoilla

Luo vihreällä aloitukseen 72 silmukkaa ja jaa silmukat neljälle puikolle. Itse jaoin 16-20-16-20, näin ei tarvinnut miettiä yhtään ylimääräistä vaan aloittaa puikko aina kahdella oikealla. Kudo joustinta (2o, 2n) 20 kerrosta.
Kudo vielä yksi kerros vihreällä aina-oikein, vaihda lanka mustaksi.

Kudo vartta mustalla 23 kerrosta ja tee sitten ensimmäinen kavennuskerros. Kavennuskerroksella kudo 1.puikon ensimmäinen silmukka oikein, kaksi seuraavaa yhteen ja loput oikein. 2. ja 3.puikko kudotaan kokonaan oikeaa. 4.puikolla kudotaan oikeaa kunnes puikolla jäljellä 3 silmukkaa, kudo kaksi yhteen ja viimeinen silmukka oikein.

Kavennuskerroksen jälkeen kudo oikeaa 5 kerrosta ja tee jälleen kavennus kerroksella 30. Kavennuskerrokset omassa mallissani oli 24, 30, 36, 42, 48 ja 54 jonka jälkeen puikoilla oli yhteensä 60 silmukkaa. 

Kudo vielä sen verran kuin haluat sukalla olevan vartta ennen nilkan joustinneuletta, itselle mustaa osaa kertyi 82 kerrosta jonka jälkeen lähdin silmukoimaan kuvioita varsiin, sillä silmukointi on helpompaa kun käden saa sukan varren sisään. Kuvio löytyi pinterestistä ja tulostin sen paperille.

Selät vastakkain tässä kuvassa

Vaihda lanka jälleen vihreään ja kudo 20 kerrosta 2o, 2n joustinta. Tämän jälkeen kudo vielä kerros oikeaa jolloin kavennat jokaiselta puikolta yhden silmukan. Vaihda lanka mustaan, kudo kerros ja ryhdy kantapään tekemiseen. Omissa malleissa vahvistettu kantapää jonka tein 27 silmukalla. Kantalapun korkeuskin tulee käyttäjän mukaan, itse tein 28 kerrosta vahvistettua ennen kantapohjan kavennuksia.

Kun kantapohjan kavennukset on tehty poimi sivuista silmukat vielä vihreällä ja vaihda lanka tämän jälkeen mustaan. Kudo kiilakavennukset tottumallasi tavalla ja kun jalkapohjan mitta on omasta mielestäsi sopiva vaihda lanka oranssiin. Itsellä tuli kantalapun jälkeen 41 krs mustalla ja sen jälkeen oranssilla 11 kerrosta. 

Vaan jotta naurattaa

Vaihda lanka tämän jälkeen jälleen vihreäksi ja kudo kunnes on kärkikavennuksien aika. Silmukoi silmät oranssille alueelle, silmukoi myös silmien yläpuolelle hieman oranssilla lisäaluetta ja sen yläpuolelle vihreällä päälakea. Pienet vihreällä silmukoidut poskipäätkin toimivat hyvin. Suu kannattaa tehdä vasta kun puikoilla osa kärkikavennuksista on tehty.

Suuntaa-antava suiden osalta, silmät ja päälaki tehty tällä mallikaaviolla

Vaihda halutessasi puikot 3,5 kokoon kun ryhdyt tekemään kärkikavennuksia. Kun puikoilla on jäljellä yhteensä kahdeksan silmukkaa päättele työ. 

Siinä se nyt pötköttää, mutanttininja…
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s