
Näiden sukkien ideana on yksinkertaisuus ja lämpöisyys. Aloitin kärjestä, mutta yhtä hyvin sukat voi toteuttaa toisinkin päin kunhan muistaa aloittaa neulekaavion yläreunasta kuvioiden teon. Varpaista aloittaessa neulekaaviota luetaan alhaalta ylöspäin.
Sukat tehty 7-veljestä langoilla ja koon 3,5mm koivupuikoilla.
Aloitin varpaista kuviovärillä ja tein kärkeä niin pitkälle, että silmukoita oli 56. Otin mukaan pohjavärin ja heti ekalla kuviokerroksella lisäsin vielä yhdelle puikolle yhden silmukan eli yhteensä silmukoita oli 57. Kerroksen vaihtumiskohta on kantapään (eli jalkapohjan raidoituksen) keskikohdalla, joten jaoin silmukat 15, 13, 14, 15. Jalkapohjaan tuli raidoitus joten vilukissat kiittää jälleen tuplavahvuudesta.

Jalkaterää jatketaan varpaista aloittaessa niin pitkälle, että toivotusta jalkapohjan kokopituudesta puuttuu n. 9cm. Sen jälkeen aloitetaan kantalapun teko, tein kantalappua 27 silmukalla vahvennettuna 26 kerroksen matkan ja sen jälkeen kavennukset jaolla 6-14-7.
Nostin kummastakin sivusta 14 silmukkaa ja siinä se temppu sitten olikin, sillä kuvioiden kohdistaminen sukan kantapään yläpuolella oli jokseenkin kinkkinen tehtävä. Tokikaan tämä ei tullut mieleen sukkia aloittaessa, hupsis.

Riittävän monen yrityksen jälkeen sain kuin sainkin kuviot osumaan, joten jatkoin kuviointia samalla kun tein kiilakavennuksia reunoihin. Kiilakavennukset tein joka toisella kerroksella ja kavensin kunnes silmukoita oli jäljellä 64.
Silmukat jaoin 16 per puikko ja jatkoin kuvioneuletta ihan tavalliseen tapaan sydänkaavion mukaan.

Kun varren kuviollinen osuus oli omaan silmääni sopiva siirryin pelkkään kuvioväriin ja tein joustimeksi muutaman palmikkokerroksen valepalmikkoa. Lopuksi joustava päättely ja sukille höyrytys ja sukkablokeille kuivumaan.

Kuten sanottua, varpaista aloittaessa kuvioinnin kohdistaminen oli hankalaa ainakin ekalla kerralla joten nyt puikoilla on vastaavat, jotka on vuorostaan aloitettu varresta. Niistä bloggaus sitten aikanaan.