Sydännauhat varresta 1

Siinä ne on!

Josko sitten sydännauhat varresta varpaisiin. Lankana seiskaveikan lila ja musta, puikot 3,5 mm koivupuikot.

Alkuun loin 60 silmukkaa ja jaoin jokaiselle puikolle 15 silmukkaa. Tein neljä sarjaa valepalmikkoa kuviovärillä jonka jälkeen kudoin yhden kerroksen pelkkää oikeaa ja lisäsin jokaiselle puikolle samalla yhden silmukan langannostoa hyödyntäen (64s).

Tämän jälkeen otin mustan pohjalangan mukaan ja ryhdyin kutomaan kuvioneuletta.

Neulekaavio varresta aloittaessa
Söpö se on näinkin päin

Kun varsi oli omaan silmään sopivan pituinen kavensin sukan takaosan puikoilla (4. ja 1.) kummallakin 2 silmukkaa mustista kohdista, eli silmukoita jäi näille puikoille 13 ja 13. Kantalappuun otin vielä yhden lisäsilmukan 2. puikolta kutoen siihen asti kuvioneuletta. Kantalapun silmukat oli näin ollen 27 ja lähdin kutomaan sitä kuviovärillä.

Kantalappua kudoin 26 kerrosta vahvennettuna jonka jälkeen jaoin silmukat 6-14-7 ja tein kantapään kavennukset. Sen jälkeen nostin kummastakin sivusta 14 silmukkaa ja aloitin kiilakavennukset, samalla aloitin jalkapohjan raidoituksen.

Varresta tehdessä raidoitusta jalkapohjaan

Kiilakavennuksia tein joka toisella kerroksella niin kauan, kunnes puikoilla oli jäljellä yhteensä 57 silmukkaa. Kuten kuvasta näkyy, jako ei mennyt ihan nappiin ekan sukan kohdalla, toisessa se sitten osuikin jo paremmin kohdilleen.

Nyt on raidat vinksallaan…

Totesin samalla, että tämä ohje kaipaa vielä hiomista, sillä luulenpa, että lisään kuviointia sukan päällipuolelle ja vähennän raidoitusta jalkapohjan puolelta.

Tästäkin huolimatta jatkoin sukat loppuun ja päädyin tekemään kärkeen nauhakavennukset. Kavensin 1. ja 3. puikon lopussa kutomalla kaksi toisiksi viimeistä yhteen jolloin kudottavaa jäi vielä yksi silmukka, 2. ja 4. puikolta kudoin yhden, tein ylivetokavennuksen ja kudoin loput oikein. Kavennussilmukat tuli siis aina lilalla joka antaa mielestäni kivan lisän sukkiin.

Niin mun omat värit!

Nämä sukat menee itselle käyttöön ja puikoilla on jo testissä hieman muokattu malli, siitä lisää myöhemmin.

Nyt kelpaa vilukissankin!
Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Sydännauhat varresta 1

 1. En vieläkää ole saanut mallia voisko ostaa jos löytyi hyvä ihminen ei ole monistus koneita paha pysyä samalla rivillä ja kopiida paperille Leena

  Tykkää

 2. Kauniit haluaisin neuloa onko ostettavissa malli,minun on vaikea laskea piirroksesta on niin vaalea ruutukko.Onko tuollainen mahdollista vastaatko Leena Tikkanen

  Tykkää

  • Kiitos! Itsellänikään ei ole paperilla tätä kuviointia, onnistuisikohan kenenkään tulostaa sinulle kuvaa ja vahventaa taustan ruudukko mustalla? Äkkiseltään tämä keino tuli ensimmäisenä mieleen…
   Seidi

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s