Kerrosrivinoususukat

Simppelit perussukat

Sukat on seitsemän veljestä langasta ja kudoin ne 4 mm koivupuikoilla. Lankaa tähän pariin kului yhteensä noin 160 g, raitalankaa n. 70g ja valkoista n. 90g.

Alkuun loin 60 silmukkaa valkoisella ja kudoin neljä sarjaa valepalmikkoa. Kudoin kerroksen pelkkää oikeaa ja samalla kavensin jokaiselta puikolta yhden silmukan pois, viimeisellä puikolla punoin sekaan myös raitalangan.

Alkuun valepalmikkoa

Aloitin kerrosrivinousun, joka on maailman yksinkertaisimpia juttuja. Kudotaan kerros valkoisella (tai mikä nyt onkaan joustimen väri), 2 kerrosta värillisellä langalla niin että joka neljäs silmukka nostetaan kutomatta ja sen jälkeen kudotaan jälleen koko kerros valkoisella. Tätä jatketaan niin pitkään kuin halutaan kerrosrivinousua tulevan.

Tuleekin pirteä sukan varsi

Näistä sukista tuli noin puoleen sääreen ylettyvät joten pituutta varrellekin tuli ihan kivasti. Kantalapun tein 27 silmukalla ja kudoin sitä 26 kerrosta jonka jälkeen tein kavennukset jättäen keskelle 14 silmukkaa.

Aikas kivasti sopii sävyt

Nostin molemmista reunoista 14 silmukkaa, jonka jälkeen aloitin kiilakavennukset ja jatkoin samalla kerrosrivinousua jalkaterän päällipuolella, alapuolelle tuli näin ollen joka kolmas kerros valkoista raitaa. Jokaisen kavennuskerroksen jälkeen tein yhden välikerroksen ja jatkoin kavennuksia kunnes jäljellä oli 54 silmukkaa.

Sen jälkeen jatkoin kutomista niin, että jalkaterän päällä jatkui kerrosrivinousu ja jalkapohjaan tuli raita joka kolmannelle kerrokselle valkoisesta. Näiden sukkien kooksi tuli 41 ja omalla käsialallani se tarkoitti 56 kerrosta ennen kärkikavennuksia.

Sädekavennukset tein niin, että ensimmäisellä kavennuskerralla kavensin sukan päällipuolella 2/ puikko ja jalkapohjan puolella 1/puikko, väliin kudoin 5 kerrosta ja sen jälkeen joka puikolla kavennuksia tuli aina 2. Neljä välikerrosta, kavennukset, 3 välikerrosta ja kavennukset, 2 välikerrosta ja kavennukset, 1 välikerros ja kavennukset. Lopulta silmukoita oli vain 8, katkaisin langan ja vedin sen kaikkien silmukoiden läpi.

Lopuksi höyrytin sukat ja annoin niiden kuivua sukkablokkien päällä.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kerrosrivinoususukat

  1. Valkeat raidat jatkuu jalkapohjassa ihan sen mukaan, miten kudoit varressakin kerrosrivinousun takia. Jalkapohjassa ei vain nosteta silmukoita välissä, kuten jalkapöydän päällä.

    Tykkää

  2. Hei ihanat sukat! Miten sait kohdistettua raidat jalkapohjasta? Minä en oikein hoksaa tuota valkean raidan kohdistusta

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s