Mustavalkoista

Tällä kertaa päädyin tekemään sukat, joiden kuviointi on aikamoista sillisalaattia ainakin kaaviossa. Varren kuvio on jaollinen 12 silmukalla, joten päädyin itse 60 silmukkaan.

Langat on 7-veljestä, tällä kertaa puikoille päätyi mustaa ja valkoista. Langankulutus sukkaparille oli n. 160 g. Joustimen tein 3,5 mm koivupuikoilla jonka jälkeen vaihdoin työhön 4 mm koivupuikot. Joustin jälleen kerran valepalmikkoa, sitä päädyin tekemään alkuun 4 mallikertaa.

Varren kuviomalli
Varsi valmiina

Varren jälkeen päätin tehdä pätkän joustinneuletta, sitä ennen kavensin jokaiselta puikolta pois yhden silmukan 60s -> 56s. Joustimen tein kaksivärisenä, 2o mustalla ja 2n valkoisella.

Varren kuvioinnissa musta lanka on dominoiva, joustimen raidoituksessa dominoiva on valkoinen

Kantalapun tein jälleen 27 silmukalla, tässähän on yhtä monta tapaa kuin on tekijää, oletan. Kantalapun korkeudeksi tuli jälleen 26 kerrosta ja kantapään kavennukset tein jättämällä keskelle 14 silmukkaa. Tein kantapään kokonaan mustalla vahvennettuna neuleena jonka jälkeen vaihdoin valkoiseen. Samalla nostin molemmista reunoista 14 silmukkaa.

Laskin valmiiksi myös mustien raitojen paikat jalkapohjan puolelle

Heti kun olin nostanut kantalapun sivujen silmukat aloitin myös jalkapöydän kuviointien teon samalla kun tein kiilakavennuksia.

Tällä kärkikaaviolla sukan kooksi tulee 41, jos haluat pienemmät jätä esim kärjen viimeinen kuvio pois tai vaihtoehtoisesti keskimmäinen ”salmariruutu”rivi.

Puikkojaot merkitty mustilla viivoilla, kiilakavennukset sijoittuu 1. ja 2. puiko sekä 3. ja 4. puikon väleihin.

Kiilakavennuksia tein joka toisella kerroksella, samalla mustat silmukat jalkapöydän ja jalkapohjan välistä katosi. Kiinnitin valkoisen langan mustalla alueella n. viiden silmukan välein, sen jälkeen en sitä kiinnittänyt. Kavennusten jälkeen puikoilla oli yhteensä 55 silmukkaa.

Kiilakavennusalueen voi tehdä halutessaan myös valkoisella.

Kiilakavennusten jälkeen kudoin kuvioinnit loppuun. Viimeisen kuviokerroksen jälkeen kudoin jalkapöydän puolella kerroksen valkoista ja vaihdoin sen jälkeen puikkojen kooksi 3,5 samalla kun siirryin pelkkään mustaan lankaan ja kutomaan kärkikavennuksia. Kärkikavennus on jälleen kerran sädekavennus.

Loppuun höyrytys ja kuivatus sukkablokeilla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s