Joogasukat

Työyhteisössämme on syvään juurtunut tapa, että työparit muistavat toisiaan joulun alla pienin lahjoin. Tänä syksynä yksi työpareistani vaihtui ja sehän sitten aiheutti pientä mietintää sen suhteen, että mitä hänelle laittelisi pakettiin. Onneksi ratkaisu löytyi helposti hänen intohimoisen harrastuksensa kautta ja niinpä päädyin kutomaan hänelle joogasukat. Vaikka kyse nyt ei olekaan joogasta, niin oletan että balettiharrastuksenkin lomassa pitkät lämmittävät sukat on enemmän kuin mieluisat.

Langaksi valikoitui uusi tuttavuus Tokmannin hyllystä, Nako-lanka. Nako on muuten ihan älyttömän miellyttävä kudottava, luistaa hyvin eikä pöllyä. Sukkien alkuun loin 56 silmukkaa ja kudoin 20 kerrosta 2o, 2n-joustinta. Tämän jälkeen lähdin tekemään pitkää varsiosaa kuton 7 kerrosta oikeaa, 4 kerrosta nurjaa ja jatkoin tällä jaolla koko varren matkan. Kavennuksia tein kahdesti.

Ensimmäiset kavennukset tein kun olin kutonut kuudesti oikeaa ja olin siirtymässä kuudennelle nurjalle kerrosryhmälle. Kavensin jokaisen puikon alussa pois yhden silmukan 56 ->52 ja jatkoin jälleen 7 oikean ja 4 nurjan kerroksen sarjaa. Seuraavat kavennukset tein kun oikean silmukan sarjoja oli täynnä kymmenen ja olin siirtymässä kymmenennelle nurjan kerroksen sarjalle. 52 ->48.

Kudoin tämän nurjan alueen jälkeen vielä kahdesti oikean ja nurjan kerroksen sarjan, jonka jälkeen kudoin kymmenen kerrosta pelkkää oikeaa. 11 kerroksella päättelin suht löysästi kahden ensimmäisen puikon silmukat (24s) ja kudoin kaksi seuraavaa puikkoa oikealla, jonka jälkeen loin uudelleen puuttuvien silmukoiden tilalle 24 silmukkaa. Kudoin yhden kerroksen oikeaa ja sen jälkeen aloitin 1o, 1n-joustimen, jota kudoin 35 kerroksen ajan.

Päättelin silmukat suht löysästi ja kappas. Niistähän tuli ihanan hyvin istuvat ja pitkät joogasukat. Näitä voisi tehdä jatkossakin, sen verran mukava projekti oli.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s