Hartiahuivi

On sillä kokoa! Joululoma meni pitkälti tämän parissa puurtaessa, tosin puikoilla keikkuu jo toinenkin vastaava erivärisenä tosin. LIsäksi koukulta on tulossa vielä yksi hartiahuivi, mutta sitä teen silloin tällöin pienissä erissä. Hartiahuivit ei ole mitenkään oma juttuni, mutta lupauduin tekemään työkaverille muutaman huivin joutessani.

Työkaverini on itse ollut innokas ja taitava käsitöiden tekijä, mutta sairastuminen muutama vuosi sitten vei häneltä käsitöiden tekemismahdollisuuden lisäksi myös kyvyn kävellä eli vilukin tulee suht herkästi, joten hän käyttää mielellään pyörätuolissa hartiahuiveja lämmittämässä.

Tämän huivin malli on Dropsilta, luonnollisesti hieman muokkailin tätäkin. Päädyin kutomaan kaaviosta poiketen kaksi silmukkaa aina ensimmäistä langannostoa ennen ja sen jälkeen, näin sain reunasilmukan nostettua aina kerroksen alussa kutomatta siististi puikolle.

Lankana tässä on Alizen Angora Gold-lanka ja huivi on aivan ihanan pehmeä, lämmin ja kevyt. Tein tämän vitosen pyöröpuikoilla, jolloin huivi jäi ilmavammaksi. Huivin selkäpituus on noin 80 senttiä ja yläreunan leveys 170 senttiä. Varsin mukava, vaikkakin hidas, kudottava. Suosittelen!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s