Mansikkasukat

No, onhan siinä liigatumputkin. Tumput menevät, yllätys, yhdelle Tapparafanille, sukat taas omalle neitoselle kesäsukiksi.

Mansikkasukkien ohjeesta tuli muutamakin kysely ja sen kummempaa ohjetta niihin ei ole kuin päässäni oleva. Se menee jotakuinkin näin: aloitukseen 52 silmukkaa vihreällä, joustin 2o, 2n sen matkaa kuin omaa silmää miellyttää. Yksi kerros oikeaa vihreällä ja sitten mukaan punainen.

Mansikan kannan kudoin niin, että ensin kudoin kaksi kerrosta 1 punainen, 3 vihreää. Kerrosten valmistuttua kudoin kaksi kerrosta 3 punaista, 1 vihreä niin, että eka ja vika punainen osui aiemman kerroksen punaisen kummallekin sivulle ja yksinäinen vihreä taas edellisen kerroksen vihreän kolmikon keskelle.

Päättelin vihreän langan pois ja jatkoin pari kerrosta pelkällä punaisella, kunnes otin mukaan myös valkoisen. Pilkkukerros muotoutui aina niin, että kudoin yhden valkoisen ja kolme punaista koko kerroksen matkan. Väliin pari kerrosta pelkällä punaisella ja jälleen pilkkukerros niin, että nyt valkoinen osuikin kolmen punaisen keskimmäiseen silmukkaan. Tällä kaavalla voi jatkaa kunnes jalkaterän pituus on riittävä.

Toki tein välissä myös kantapään pelkällä punaisella, mutta tuo nyt kaiketi sanomattakin selvää. Kärkeen tuli jälleen sädekavennus.

Meni aika täpärälle langan riittäminen mansikkasukissa, mutta kappas, juuri ja juuri riitti. Näissä sukissa lankana Kaupunkilanka, tehty looppaamalla 3,5 mm pyöröillä. Silmukkamäärä 52, niin joustimessa kuin jalkaterässäkin. Kivan simppelit tehdä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s