Pikku-unikot

Niinhän siinä sitten kävi, että hulluus iski ihan loppusuoralla. Päädyin tekemään työparini lapsosellekin Unikot jouluksi ja kappas, en ollut alkuunkaan varma pienen jalan koosta joten niin. Tein ensin silmämääräisesti arvioimani mukaiset sukat, mutta kun joku mainitsi, että hänen samanikäisellä lapsenlapsella on jo niin ja niin iso jalka niin epäröinniksihän se meni.

Onneksi näiden tekemiseen ei liiemmin kulu aikaa, joten otin ja tein pari numeroa isommatkin Unikot. Neitihän voi sitten käyttää pienempiä vaikka nukella, jos nyt saattaa sopivan isojalkaisen nuken joskus saamaan. Näihinkään en hyödyntänyt tikapuutekniikkaa vaan sidoin pidemmät langanjuoksut neljän silmukan välein.

Pienemmät on kudottu 32 silmukalla ja niillä on pituutta 13 senttiä. Isommat tein 36 silmukalla ja niillä on pituutta 15 senttiä. Isommissa on vinoraitaa jalkapohjassa, pienemmät tein pelkällä kukkakaaviolla lisäten yhdet pohjavärisilmukat kuvioinnin kumpaankin reunaan.

Kaaviot on tehty yhdellä ja samalla kertaa, leikkailin ne vain erilailla puikkojen kohtien merkintöjä varten joten alaosan silmukkalukumäärää ei kannata katsella kutoessa. Mukava pikku välityö näin joulun alle.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Pikku-unikot

    • Olen lukenut mm tuon blogitekstin, kuten niin monta muutakin tätä aihetta käsittelevää tekstiä, mm https://yle.fi/a/3-8448279 .

      Ja nämä sukathan on tehty työparille yllätyksenä, sillä tottahan hän nyt arvaa joulupakettini sisältävän hänelle itselleen sukat (tylsää), joten joku yllätysmomentti sinne oli pakko kehitellä 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s