OriginalGin

Lonkerosukathan on yhdet omista suosikeistani ja näitä on tullut tehtyä pari jos toinenkin tämän syksyn aikana. Huom! Näitä saa tehdä omaan käyttöön ja lahjaksi, mutta vain ja ainoastaan 18 vuotta täyttäneille, näin Hartwallilta kerrottiin kun heihin asian tiimoilta yhteyttä otin.

Mallin sukkiin olen löytänyt aikanaan Facebookin Voihan Villasukka!-ryhmästä, kiitokset sinne mallin ladanneelle!

Nämä lilat on tehty pienijalkaiselle naiseläjälle, tai no, sirojalkaiselle, joten ohje on sen mukainen. Kirjaan blogiin myöhemmin ohjeen myös isompikokoiseen jalkaan, tälläkin hetkellä kun yhdet pukinkonttiin lähtevät lonkerosukat heiluu puikoilla.

7-veljestä lilaa

7-veljestä valkoista

7-veljestä mustaa

7-veljestä vaaleansinistä

Luo lilalla 3,5mm puikoille 60 silmukkaa ja kudo alkuun haluamasi matka valepalmikkoa. Kudo vielä yksi kerros pelkkää oikeaa ja ota tämän jälkeen mukaan myös valkoinen lanka. Aloita kutominen mallikaavion mukaan alhaalta ylöspäin.

Valittelen mallikaavion laatua, en löytänyt enää koneelta sitä joten otin paperiversiosta kuvan.

edit. kunnon kaavio tulossa viikolla 11
Parempi kaavio , olkaa hyvät

Suosittelen kutomaan tekstin samalla langalla kuin mikä pohjavärikin on, silmukointi sen päälle on todella helppoa. Ja huom, näissä sukissa lankadominanssilla on todellakin väliä!

Kun olet saanut mallikaavion kudottua kudo kerros pelkkää oikeaa ja jaa samalla silmukat puikoille niin, että seuraavat 10-20 kerrosta teet 2o, 2n-joustinta. Jälleen kerran suosittelen silmukointia tässä vaiheessa!

Joustimen jälkeen tehdään kantapää, samalla kavensin jokaiselta puikolta yhden silmukan (56) ja jalkaterän mitan oltua sopiva tein sädekavennukset kärkeen.

Höyrytys viimeistelyksi ja siinä se.

Huom! Näiden sukkien silmukointi on kohtalaisen aikaa vievää, ainakin itsellä, joten kärsivällisyyttä!

Advertisement

11 kommenttia artikkeliin ”OriginalGin

 1. Paluuviite: Lonkerosukat | Nojatuolin uumenista

 2. Hei! Silmukoitko pystyyn vai vaakaan? Kannattaako myös logon rajaukset tehdä pohjavärillä ja silmukoida sitten mustalla, kuten teksti?

  Tykkää

 3. Hei! Eli ymmärsinkö oikein, että kaikki mustat ”osat” kannattaa silmukoida lopuksi. Poikani tahtoisi lonkero-sukat. Neulon paljon, mutta nämä olisi ihan ensimmäiset tätä mallia:)

  Tykkää

  • Näin itse teen, minusta paljon helpompi. Kannattaa kutoa ne kirjaimet ja muut mustat osat pohjavärillä, näissä sukissa siis lilalla, niin silmukointikin on ylettömän helppoa niiden päälle.

   Tykkää

 4. Heissan ! Aattelin kysyä tämmösen tyhmän kysymyksen miltä puikoilla aloitit kantapään että toi gin kuvio jää tohon keskelle ! T. Sirpa

  Tykkää

  • Heips, ja tuo nyt ei ole millään tapaa tyhmä kysymys! En todellakaan osaa heittää sulle nyt, että millä puikoilla lähdin sitä tekemään. Tein kantapään laskemalla ”takaosan” raidoituksen, eli jos katsoin, että kantalapun keskikohta oli samassa kohtaa kuin kuvioinnin taustaosan raidoituksen keskimmäinen palkki.
   Katso siis, montako raitaa siellä takana on, näissä ei tainnut valkoisia pystyraitoja takana kuin kaksi tai kolme. Sitten mietit, monellako silmukalla aiot tehdä kantalapun ja lasket, että osuu mahdollisimman keskelle sitä se kuvioinnin keskiosa. Saitko yhtään koppia? Tässä kohtaa saattaa siis joutua unohtumaan täysin perinteiset ”kerroksen vaihtumiskohdat” ja muut vastaavat.
   Sori, etten osaa selittää paremmin…

   Tykkää

 5. Moikka! Aivan upeat sukat! Suurella lonkeron ja villasukkien ystävälläni on synttärit ja tämä olisi upea lahja! Kyselisinkin mahdatko tehdä tilaustyönä?
  Itse en osaa lainkaan neuloa😅

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s