Inkiväärishotti

Näistä se lähtee

Viimeiset pari vuotta inkiväärishotti on kuulunut jokaiseen aamuuni. Valmistan aina suunnilleen viikon-puolentoista määrän kerralla jääkaappiin ja nappaan sieltä aamuisin suunnilleen desin satsin. Huom, suositeltu määrä on shottilasillinen mutta tälle tulee ahneeksi.

En osaa sanoa, onko se nimenomaan tämän shotin ansiota, mutta eipä ole paljon lenssut iskeneet ja ihan mahtavinta on se, että jäätävät jalkasärkykohtauksetkin on kadonneet.

Tästä se lähtee

Inkivääriä n. 150-200g pala

1-2 sitruunaa

n. 1-2 dl hunajaa

n. litra kiehautettua vettä

Raasta inkivääri hienoksi, laita kulhoon ja kaada päälle n. litra kiehautettua vettä. Anna hautua parikymmentä minuuttia.

Purista sitruunan mehu toiseen kulhoon, lisää joukkoon hunaja. Lisää haudutettu inkiväärivesi siivilän kautta ja sekoittele, niin että hunaja sulaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hunajaa.

Halutessasi voit myös jättää inkiväärin kuorimatta ennen raastamista, itse en moista välitä tehdä sillä inkiväärihaude siivilöidään ennen sitruunan ja hunajan lisäämistä.

Juoman kuuluu olla ytyä, ensimmäisen viikon parin ajan itselle kihosi vedet silmiin kun otin snapsin aamuisin. Shotin voi nauttia myös mehun tai veden kanssa, itse juon sellaisenaan. Nykyään juomaan on jo niin tottunut, että ei aiheuta irvistystäkään ja ytykkä maku suustakin katoaa nopeasti snapsin jälkeen.

Juoma säilyy jääkaapissa pari viikkoa hyvänä, joten sitä voi valmistaa kerralla isomman annoksen.

Varsinaiset shotit

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s