Marengit (kuivat)

Marengit

Nämä marengit kuuluu perheemme jouluun aina. Siis AINA. Resepti on alunperin ollut hieman toisenlainen (muistaakseni ainakin), mutta vuosien saatossa muovautunut juuri sellaiseksi kuin haluan marenkien olevan.

Ohje on hyvin simppeli ja tässä se tulee:

4 kananmunan valkuaista (ehdottomasti jääkaappikylmiä!)

2 dl sokeria

1 tl etikkaa

1 tl perunajauhoa

Ja se homman vaativin osa tulee tässä; erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Loput onkin sitten yhtä helppoutta. Laita kulhoon valkuaiset, sokeri, perunajauho ja etikka ja sitten vatkaamaan. Arpoakaan ei tarvitse kauanko sitä vatkaa, se on 10 minuuttia tarkalleen!

Oonhan mä vanha, mutta kyllä mä jaksan!

Oma uskollinen apulaiseni tässä hommassa on reilut 20 vuotta vanha Kenwood, sen kun napauttaa täysille kierroksille, keittelee kahvit ja kaivelee muun välineistön esiin niin johan se on juuri se 10 minuuttia kulunut ja taikina täydellinen.

Täydellinen marenkitaikina

Helppo tapa testata taikinan ”jäykkyys” on kääntää kulho ylösalaisin. Täydellinen taikina pysyy täydellisesti aloillaan tässäkin kohtaa. Tämän jälkeen onkin aika kaivaa esiin se toinen uskollinen apulainen, lienee ikää suunnilleen sama kuin Kenwoodillakin eli tupperin pursotinpussi.

Tymäkät täytteet

Tämä taikinamäärä riittää itselläni kahteen pellilliseen mikäli teen pieniä marenkeja, isompia tästä tulee n. puolitoista pellillistä.

N. 100 pientä menee yhdelle pellille (60cm uuni)

Pellit uuniin, lämpöä 75 astetta kiertoilmalla ja alun höyrystymisen uunista poistamisen apulaisena toimii taas hienosti lieden puhdistamiseen tarkoitettu kapine.

Kätevän emännän niksit

Marengit saa paistua uunissa n. 5h, kannattaa maistaa 4 tunnin tietämillä. Näiden marenkien tarkoitus on olla täysin kuivia jolloin ne säilyy (säilyisi jos ehtisi) melkolailla ikuisuuden peltirasiassa.

220 pikkuista päätyi peltirasiaan
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s