Silmukointi

Aina välillä osuu kyselyihin siitä, miten se silmukointi onnistuu parhaiten. Tyylejä on yhtä monta kuin on tekijääkin, mutta itse suosin vaakasuunnassa silmukointia, mielestäni niin saa siisteintä jälkeä aikaan.

Pystysuunnassa silmukointi saa mielestäni kuvion helposti ”leviämään” ja silloin jälki on herkästi vähemmän siistiä käytössä. Aikani kaivelin kuva-arkistoa itseltäni ja löysinkin ihan ensimmäisistä silmukoinneistani yhden kuvan, jossa mielestäni näkyy suht hyvin se mitä tarkoitan leviämisellä. Liitin kuvan artikkelin loppuun.

Silmukoinnissa käytännössä jäljennetään silmukoita jotka neuleessa jo on. Itselleni tuottaa aina päänvaivaa päättää se, silmukoinko ylöspäin aukeavia silmukoita vai niitä alaspäin aukeavia. Näin jälkikäteen omia silmukointejani katseltuani näytän suosivan ylöspäin aukeavien silmukoiden jäljentämistä.

Tällöin tulee silmukoitua V-kirjaimia, alaspäin aukeavien kohdalla se olisi sitten varmaan harjakattojen silmukointia. Langan on hyvä olla samanvahvuista kuin neuleen lanka muutenkin on, ohuemmalla langalla pohjaneule jää näkyviin ja paksummalla taas tulee tönkköä jälkeä.

Lankaa ei kannata vetää kireälle silmukoidessa, vaan pyrkiä olemaan ”helläkätinen” ja välillä kannattaa jopa venyttää kohtaa johon silmukoi. Lankojen päättely käy kätevästi pujottelemalla lanka ”sekaan” eli nurjalla puolella silmukoidun langan lenkkejä hyödyntäen. Kannattaa päätellä niin, että pääteltävä lanka kulkee kahteen eri suuntaan takana, silloin purkaantumisriski on pienempi.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli edes jotain apua, kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan!

Tässä pystysuunnassa silmukoitu keskiosa
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s