Mustat pitsit

Nämä sukat on tehty suoraan Kevään korvalla-sukkien ohjeella, kärkiosa ja varsi ovat kummatkin erillisissä ohjeissa. Pieniä muutoksia tuli lähinnä varren pituuteen. Lankana toimi jälleen seiskaveikka, tosin mustissa oli sävyeroa kun eivät ole samaa värjäyserää mutta se ei haitannut.

Tällä kertaa aloitin kavennukset kuvioneuleen kerroksella 35, sillä halusin sukille hieman enemmän pituutta. Kavennuksia tein niin pitkään, että silmukoita oli jäljellä 56. Tämän jälkeen kudoin vielä riittävän pituuden vartta jatkaen mallineulekaavioita sekä sukan etu- että takapuolella. Kaikkineen takaosan reikiä tuli varteen tässä vaiheessa 27 per sukka.

Ja sitten tulikin se todellinen yllätys! Toisen sukan varren kudoin ”vanhasta” eli nyt poistuneesta 150 gramman kerästä ja toisen 100 gramman kerästä ja mitä ihmettä! Kun molempia varsia oli kudottuna yhtä monta kerrosta niin öööö…

Käsittämätön pituusero…

Nehän näytti ihan eri pituisilta. Mitä ihmettä? En todellakaan voinut uskoa silmiäni joten ne oli ihan pakko mitata. Ja kappas. 150 gramman kerästä kudotun pituus oli 35 senttiä ja 100 gramman kerästä kudotun 33 senttiä. OMG! Tällaiseen en ole koskaan ennen törmännyt, että saman langan eri painoisissa kerissä olisi langan paksuudessa eroa.

Mitään muutakaan selittävää tekijää kun en asialle keksi. Koostumus on pysynyt samana, samoin suhteellinen pituus kerissä eli 100g n. 200m ja 150g n. 300m. Hämmenystä oli ilmassa jokseenkin paljon!

Päädyinkin sitten ratkaisuun, että kudon toiseen sukkaan yhden mallikerran (8 kerrosta) lisää, eli sukkaan kehkeytyi taakse reikiäkin pari kappaletta enemmän. Niitä nyt tuskin kukaan laskee, vaikka myönnetään. Itse tekijäähän moinen osuu silmään joka välissä.

Pituus tasoittui mukavasti ja kudoin vielä kolme kerrosta, edessä mallikertaa, takana kudoin pelkkää oikeaa. Sen jälkeen tein kantalapun vahvennettuna, normaalit reunasilmukoiden nostot ja kiilakavennukset joka kerroksella.

Jalkaterässä kudoin päälliosaan mallikertaa ja muut silmukat oikeaa. Sukkien kooksi tuli 39 joten aloitin nauhakavennuksen kudottuani kantalapun jälkeen 57 kerrosta. Mallia otin jälleen pitkistä palmikoista, tosin ensimmäinen kavennus tuli hieman eri kohtaan kuin niissä.

Tein leveää nauhakavennusta joka toisella kerroksella kunnes jäljellä oli 8 silmukkaa per puikko, sen jälkeen tein kavennukset joka kerroksella. Kun silmukoita oli jäljellä 2 per puikko katkaisin langan ja vedin sen kaikkien silmukoiden läpi. Pujotin vielä joustopitsinauhat ja laitoin sukat muokkaantumaan blokien päälle.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s