Kaksi sukkaa ja yksi pyörö

Vai ei vanha koira opi uuusia temppuja! Viimeinkin otin itseäni niskasta kiinni ja opettelin kahden sukan yhtaikaisen kutomisen yhdellä pyöröpuikolla. Ei muuten ollut alkuunkaan hankalaa enää siinä kohtaa, kun oli edennyt muutaman kerroksen. Tosin, aloituksen tein ihan perussukkapuikoilla ja siirsin sukat pyörölle joustimen valmistuttua joten täysin näitä ei ole kudottu yhdellä kertaa.

Oma lukunsa oli sitten kantapäät, sillä tuijottelin kerran jos toisenkin novitan ohjekuvasarjaa enkä alkuunkaan ymmärtänyt, miten ne olisi pitänyt oikein toteuttaa kantalapun valmistuttua. Kurkkasin muutaman videonkin, mutta ei, ei vain auennut. Päädyinkin siis tekemään kantapäiden kohdat ihan kuten aina olen tehnyt eli kudoin sukka ykkösen kantalapun ja jatkoin vain kutomista poimien siitä vasemman reunan silmukat.

Tämän jälkeen kudoin sitten sukka kakkosen kantalapun ja poimin sen vasemman sivun silmukat jatkaen jalkapöytien pariin. Jalkapöytien silmukoiden kutomisen jälkeen nostin sukka ykkösen oikean reunan silmukat jonka jälkeen vuorossa olikin sama tempaus sukka kakkoselle. Aloitin näin ollen kiilakavennukset vasta tämän kerroksen läpi suoriuduttuani. Hiemanhan se epäilytti, mutta niin vain tuo toimi!

Nyt onkin sitten ohjelmassa seuraavan sukkaparin teko ihan alusta asti pyöröillä eli jännittäviä hetkiä on tiedossa vielä tälle illalle. Otankin nyt ja tuijotan videon tahi kaksi siitä, miten aloitus tapahtuu.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s