Tappara

Väriä elämään

Joulupukin apulainen alkoi eilen häärämään Tappara-sukkia, vuosiluvunkin se toiseen mäjäytti. Näitä on tullut tehtyä vaikka millä mallilla, tappara-faneja kun on omassa sakissa riittämiin. Ja tottahan se nytkin sitten piti.

Sen verran hain jotain ”uutta” sukkiin, että tein varren naisellisella tekniikalla eli pelkkää valepalmikkoa. Suuntaa-antavan ohjeenkin tässä roiskaisen, saa käyttää mutta ei ole pakko.

7-veljestä sinistä

7-veljestä oranssia

7-veljestä valkoista

4 mm koivupuikot

3,5 mm koivupuikot

Luo 4mm puikoille 55 silmukkaa oranssilla ja kudo haluamasi mitta valepalmikkoa. Kun varren mitta on itsellesi passeli vaihda lanka valkoiseen, vaihda samalla puikot 3,5 mm ja kudo pelkkää oikeaa kaksi kerrosta. Tee sen jälkeen kantalappu ja -pohja oranssilla.

Vaihda lanka takaisin valkoiseen kun lähdet tekemään kiilakavennuksia. Kudo valkoisella vielä kolme kerrosta ja vaihda siniseen lankaan. Kavenna kiilakavennuksilla oman jalkapöytäsi mukaan, itse kavensin aina 48 silmukkaan asti.

Kun jalkapöydän pituus on sentin alle kärkikavennusten aloitusta vaihda lanka valkoiseen ja kudo 5 kerrosta sillä. Suosittelen lämpimästi päällesilmukointia tässä kohtaa, se kun on todella paljon helpompaa kun käden saa sukan sisään kärjen kautta.

Kirveen korkeus 17 silmukkaa, leveys 16 silmukkaa

Vaihda lanka jälleen oranssiin ja tee kärkikavennukset. Päättele langat ja höyrytä viimeistelyksi.

Herkkua puikoilta!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s