Sydännauhat varresta 2

Vielä kaveria vailla

Sukkien koko 38, 3,5 mm koivupuikot ja lankana 7-veljestä. Lankoja sukkapariin meni tällä varren pituudella yhteensä n. 160 g, mustaa noin 70g ja lilaa noin 90 g.

Nämä sukat aloitin aivan samoin kuin ykköset eli alkuun 60 silmukkaa, lisäys 64 silmukkaan kun joustin oli tehty ja sen jälkeen kirjoneule. Kerroksen vaihtumiskohta on jälleen keskellä takana, eli se jää jalkapohjan keskelle kun kärkiosaan ehditään.

Varsi menee kauttaaltaan pelkällä sydänkuvioinnilla, pohjaan tulee jälleen raidat

Kirjoneuletta päätin kutoa vähän pidemmän pätkän kuin aiempiin ja sen jälkeen jäin miettimään ja tuumimaan kantalapun silmukkamäärää.

Koska näihin sukkiin tuli sydänkuviointia yhden sydännauhan verran enemmän, päätin tehdä kantalapun 25 silmukalla. Koska pohjaankin tulee 24 silmukkaa tämä määrä vaikutti varsin passelilta.

Kantalapun jako tehty, tämä osa tulee jäämään eteen

Sukan päälliosalle jätin 35 silmukkaa, eli kuvioinnin lisäksi yhden sivusilmukan per reuna. Kantalapun osalta siirryin kuvioväriin ja samalla kavensin vain siltä alueelta pois 4 silmukkaa tasaisin välein.

Kantalapun tein normaalikaavalla eli 26 kerrosta vahvennettua jonka jälkeen jaoin silmukat 6-12-7 kantapohjan kavennuksia varten. Poimin kummastakin sivusta 14 silmukkaa, ensimmäisestä kaikki lilalla jonka jälkeen aloitin kuvioneuleen sukan päälliosalla.

Toisesta reunasta nostin silmukat pääosin mustalla niin että kuljetin lilaa lankaa mukana, vasta 10. silmukka tuli lilalla ja siitä alkoi samalla jalkapohjan raidoitus.

Aiemmissa sukissa raitoja tuli 10, näihin niitä tulikin pohjan puolelle vain 8. Kiilakavennukset tein joka toisella kerroksella ja samalla kudoin päälliosaan sydännauhaa, nythän niitä tulikin päälle 3 kokonaista kuviota ja kumpaankin reunaan puolikkaat.

Jotenkin nuo raidat asettuu omaan silmään paremmin näin

Kiilakavennuksia jatkoin niin kauan, että puikoilla oli yhteensä 59 silmukkaa. Sen jälkeen jaoin silmukat niin, että jalkapöydän päällä kuvioneulepuikoilla oli toisella 18 ja toisella 17 silmukkaa eli päälliosa alkoi aina mustalla ja myös päättyi mustaan. Näin ollen pohjan puolellakin alku ja päätös oli aina mustalla.

Nuolten kohdat suuntaa-antavat kavennuskohdille

Kun olin kutonut jalkaterää niin pitkälle, että kärkikavennuksien aloittamiseen oli nelisen senttiä matkaa, kavensin jalkapöydän päältä 8 silmukkaa pois. Näin jalkapöydänkin silmukkamäärä pieneni 35 silmukasta 27 silmukkaan. Pikkuvarpaan peityttyä aloitin nauhakavennuksen kärkeen.

Kärjen asettuminen, kun päälliosasta kavennettu 8 silmukkaa

Kaikkia kahdeksaa silmukkaa ei ole pakko kaventaa jalkapöydän päältä, voit kaventaa myös vain toisen neljän sarjan. Tällöin nauhakavennus kannattaa aloittaa sukan kärkiosan päällipuolen silmukoista ja tehdä se kahdesti vain päällipuolella ennen kuin aloittaa kärkikavennukset myös jalkapohjasta.

Nauhakavennuksessa kudoin I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja sen jälkeen ylivetokavennus. Nauhakavennuksen voi halutessaan tehdä pidempänäkin mallina kutomalla joka toisen kerroksen kokonaan oikeaa ilman kaventamista, tällöin jalkaterään saa piirun verran lisää pituutta.

Kuvioinnit ja raidoitukset nauhakavennuksen jälkeen

Kun puikoilla oli jäljellä yhteensä 9 silmukkaa katkaisin langat ja vedin ne kaikkien silmukoiden läpi. Lopuksi höyrytin sukat ja annoin niiden kuivua sukkablokkien päällä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s