Tuplapalmikot

Ei hassumpi, ei tosin oma suosikki

Nämä sukat on 7-veljestä langasta. Puikkoina joustimessa oli itselläni 3,5 mm koivupuikot, muilta osin käytin 4 mm koivupuikkoja.

Aluksi loin 65 silmukkaa ja tein kolme sarjaa valepalmikkoa kuviovärillä. Otin pohjavärin mukaan viimeisellä puikolla ja samalla loin yhden silmukan lisää. Jaoin silmukat puikoille 16-17-16-17 jaolla ja lähdin tekemään kuvioneuletta.

Mallikaavion siniset silmukat ovat nurjia silmukoita, kaaviosta poiketen käänsin toisen sivun palmikon kulkemaan toiseen suuntaan. Toiseen suuntaan kääntäminen on yksinkertaista; toisessa sivussa otin kaksi silmukkaa apupuikolle työn eteen, toisessa sivussa otin ne työn taakse ennen kuin kudoin ne.

Joka neljännellä kerroksella muodostui palmikko sivuihin; nosta kaksi silmukkaa apupuikolle (toisessa sivussa eteen, toisessa taakse) ja kudo kaksi silmukkaa, sen jälkeen apupuikon silmukat.

Päätyäni mallikaavion loppuun toistin kaavion kerroksia 13-24 haluamaani mittaan asti. Kavensin kahdella seuraavalla kerroksella kummastakin sivusta yhteensä 8 silmukkaa kutomalla nurjat silmukat yhteen. Puikoilla oli nyt 56 silmukkaa ja lähdin tekemään kantapäätä kuviovärillä vahvennettuna 27 silmukalla.

Varsi edestä ja sivusta

Kantalapun korkeudeksi tuli 26 kerrosta ennen kantapohjan kavennuksia. Nostin kummastakin sivusta 14 silmukkaa ja aloitin kiilakavennukset. Tällä kertaa tein kiilakavennuksia joka kerroksella, lopetin ne kun silmukoita oli jäljellä yhteensä 56. Samalla jatkoin myös mallineuleen kuviointia jalkapöydän puolella, jalkapohjaan päätin tehdä palkituksen.

Palmikko sivuissa toimii!

Jalkapöydän puolella itselläni on näissä sukissa puikoilla 29 silmukkaa, jalkapohjan puolella palkitusalueella 27. Alla suuntaa-antava kaavio jossa näkyy myös jalkapohjan palkitusta pätkä.

Kuviosarjaa jalkapöydässä kolme

Pituuden oltua itselle sopiva päädyin tekemään kärkeen nauhakavennuksen. Tein ne niin, että kaksi valkoista silmukkaa reunassa jäi aina puikon ekaksi tai vikaksi, kavennukset tuli näin ollen palkkien ja kuviointien reunaan.

Loppuun höyrytys ja sukkablokille ja siinä se.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s