Unisukat

Viime aikoina on tullut kudottua lähinnä niitä Sulo Vilén-pipoja, mutta nyt kun kelit muuttui kerrassaan syksyisiksi keskellä kesää päätin kutoa reissusta mukaan tarttuneesta langasta itselleni unisukat.

Lankana on Limmo Designin Zebra-lanka, joka on 100% Ylämaan villaa. Kävelyähän nämä sukat ei tule kestämään, mutta se ei haittaa sillä ostin langan nimenomaan unisukkia silmällä pitäen. Koska lanka on suht hinnakasta ostin vain yhden kerän ja tein suosilla lyhytvartiset sukat, että lanka varmasti riittää pariin.

Nämä sukat on niin perusmallia kuin vain olla voi. Alkuun loin 48 silmukkaa. Varressa on 2o, 2n joustinta 20 kerrosta, jonka jälkeen kudoin ihan normaalisti kaksinkertaisen kantapään. Sitten vain jalkaterä ja kärkeen sädekavennukset ja siinä se.

Lankaa näihin kului 60 grammaa, eli varresta olisi voinut tehdä reilustikin pidemmän. Toisaalta, unisukissa varren ei tarvitse olla pitkä. Nyt mietinkin, mihin lopun langan käytän vai heittäydynkö vallan villiksi ja tilaan jossain vaiheessa vielä toisen kerän samaa lankaa.

Ihanan pehmeät ja lämpimät näistä tuli.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s