Köynnökset

Pinterestistä osui silmiin kuvio, joka miellytti itseäni kovasti, joten päätin lähteä sen pohjalta suunnittelemaan sukkia. Aikani mietin sopivaa joustinta ja päädyin köynnösjoustimeen, sillä köynnöstähän se sukan kuviokin tulisi olemaan. Köynnösjoustimen ohjeen löysin Ullaneuleen artikkelista.

Todella huonosti erottuu köynnösjoustimen kuviointi mustassa pohjassa

Nämä sukat tulivat itselleni ja koska olen kovin simpsakkajalkainen niin silmukkamääräkin on aika pieni. Lisäksi tein sukat suht lyhyellä varrella (n. 12 cm), joten jos aiot tehdä varsista pidemmät suosittelen tekemään aloitukseen vähintään 65 silmukkaa ja käyttämään useampaa köynnöskuviota varteen ja jalkapöytään. Itselleni tein köynnöskuvion seitsemästi varressa ja kolmesti jalkapöydän päällä.

Alkuun loin 60 silmukkaa, sillä joustin on jaollinen viidellä. Joustin kudotaan pääosin oikealla ja nurjalla silmukalla, välillä tehdään langankiertoja (o-merkki kaaviossa) ja joka neljännellä kerroksella tehdään vuoroin eripäin olevia kolmen silmukan yhdistelmiä.

Joustimen mallikaavio

Kun olin tehnyt mallikaavion kokonaisuudessaan kahdesti toistin vielä sen kerroksen 1 kahdesti. Tämän jälkeen kudoin kerroksen pelkkää oikeaa mustalla langalla ja samalla kavensin tasaisin välein pois 4 silmukkaa.

Otin mukaan pohjavärin ja aloitin mallikaavio 2 kutomisen. Mallikuvio on kahdeksalla jaollinen. Sen voi toistaa varressa niin monta kertaa kuin itseä miellyttää.

Mallikaavio 2
Varsien valmistuttua oli aika tehdä kantalaput

Varsiin tein mallikaavion kahdesti ja sen jälkeen aloitin kantalapun 27 silmukalla. Tein kantalapun vahvennettuna ja sille tuli korkeutta 26 kerrosta. Tämän jälkeen tein kantapään kavennukset, nostin kummastakin reunasta 14 silmukkaa ja jatkoin jalkapöydän päällä köynnöskuviointia.

Mallikaavio 3

Kiilakavennukset tein jokaisella kerroksella kunnes jäljellä oli 56 silmukkaa. Jatkoin kutomista kunnes jalkaterän pituus oli n. 4,5 cm alle halutun pituuden ja siirryin pelkkään mustaan lankaan, jolla tein sädekavennuksen kärkiosaan.

Sädekavennusten jälkeen höyrytin sukat ja laittelin ne vielä blokeille tasaantumaan. Tuli juuri passelit itselle. Lankana näissä on 7 veljestä ja puikkoina 3,5 mm koivupuikot. Loppuun vielä pari kuvaa, joista huomaa kuinka paljon väri valehtelee eri valaistuksissa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s