Kettukarkkisukat isojalkaiselle

Vaihteeksi kettusukat ja tällä kertaa reilummalla koolla. Näihin loin varteen punaisella seiskaveikalla 65 silmukkaa ja kudoin muutaman mallikerran valepalmikkoa. Valepalmikkoa löytyy useammastakin sukkamallista, mutta tehdään nyt tähän kohtaan kuvakaappaus yhdestä käyttämästäni versiosta.

Kun pituus oli sopiva kavensin pois 2 silmukkaa sillä kuvio on jaollinen yhdeksällä. Vaihdoin langan valkoiseksi ja lähdin kutomaan mallikaavion mukaan vartta.

Varteen kudion mallikuvion kahdesti, jonka jälkeen kavensin ensimmäisellä valkoisella kerroksella pois 3 silmukkaa kutomalla joka 20. ja 21. silmukan yhteen. Kudoin vielä toisen kerroksen valkoisella, jonka jälkeen vaihdoin punaiseen lankaan kantapäätä varten.

Kudoin yhden kerroksen ennen kantalappua punaisella. Kantalapun kudoin punaisena 27 silmukalla, korkeutta sille tuli 24 kerrosta. Nostin kummastakin reunasta 13 silmukkaa ja kudoin vielä yhden kerroksen punaisella aloittaen samalla kiilakavennukset.

Vaihto keltaiseen ja samalla tein kiilakavennuksia joka kerroksella. Kahden keltaisen kerroksen jälkeen lähdin jälleen mallaamaan mallikuviota kohdalleen ja kun silmukoita oli jäljellä 54 jatkoin pelkällä mallikuviolla ilman kavennuksia.

Näihin sukkiin päätin tehdä mallikaavion jalkaterään vielä kolmesti, jolloin pituutta tuli varsin mukavasti. Kolmannen mallikerran jälkeen kavensin ensin pois kaksi silmukkaa ensimmäisellä valkoisella kerroksella, kudoin vielä toisen valkoisen ja ekalla punaisella kavensin pois neljä silmukkaa.

Tämän jälkeen kudoin 4 kerrosta oikeaa ja aloitin sädekavennukset. Kun puikoilla oli jäljellä 8 silmukkaa katkaisin langan ja vedin kaikkien silmukoiden läpi. Päättelin langat, silmukoin silmät paikoilleen ja ennen kuin päättelin mustat langat kostutin sukat ja laitoin sukkablokille kuivumaan.

Sukkien kuivuttua päättelin mustatkin langat pois ja kappas, lopulliseksi kooksi tuli 42-43 valmistuttua. Lisäksi nämä sukat käyvät vähän tuhdimpaankin jalkaan kuin sippoiseen, kiitos nelosen puikkojen.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Kettukarkkisukat isojalkaiselle

  1. Paluuviite: Karkkihampaan kolotukseen | Nojatuolin uumenista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s