Pilvenpehmeät maksitumput

Tai vanttuut, lapaset, rasat tai vaikka sitten kintaat. Meillä nämä on tumput, paitsi silloin kun palaan lapsuusseuduilla käymään niin kappas, vanttuitahan siellä sitten etsitään kassista. Pilvi-lankaa ei ole ihan hetkeen näkynyt kauppojen hyllyillä ja se jos joku on ikävä juttu. Tämä kun on yksi lempilangoistani mitä tulee tumppuihin, villatakkeihin tai pehmosukkiin.

Alkuun loin 48 silmukkaa 3,5 mm koivupuikoille. Kyllä, puikkosuositus on 6-7, mutta tumpuissa toimii 3,5. Kudoin 2 oikein, 2 nurin-joustinta 25 kerrosta. Joustimen jälkeen kudoin 22 kerrosta oikeaa ja tein peukalolle aukon kutomalla 7 silmukkaa toisella langalla, nostamalla ne takaisin vasemmalle puikolle ja kutomalla ne oikein jatkaen kämmenosan kutomista.

Peukaloaukon jälkeen kudoin 50 kerrosta oikeaa ja aloitin kärkikavennukset. Kärkeen tein nauhakavennuksen ja päättelin kärjen kun jäljellä oli 8 silmukkaa. Peukaloa varten nostin vielä sivuista 3+3 silmukkaa eli peukalossa oli 20 silmukkaa.

Peukalon korkeudeksi tuli 18 kerrosta ennen kavennuksia. Kudoin jokaisella puikolla 2 viimeistä silmukkaa yhteen joka kerroksella. Kun silmukoita oli jäljellä 6 katkaisin langan ja vedin sen kaikkien silmukoiden läpi.

Nämä tumput on ihanan isot, joten jos haluat tehdä täysin istuvat niin kannattaa tehdä alkuun 44 kerrosta ja vähentää kerroksia niin peukalon alta kuin yläpuoleltakin. Peukalon alle suoraksi riittää tuolloin hyvinkin 15 kerrosta ja kämmenosalle peukalon jälkeen 45 oletan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s