Jägermeister- eli jekkusukat

Tällä kertaa puikoille päätyi Jägermeister-kuviointiset sukat. Aika huonosti tuntui valmiita kaavioita löytyvän sen paremmin googlella kuin Pinterestistäkään, mutta kuin onnenkaupalla Facen villasukkaryhmästä osui muutama niin hyvä kuva valmiista sukista, että sain niiden avulla piirrettyä hirven Knitbirdiin. Samalla mallailin sukan takaosaan kuviointia ja kavennuksia ja kappas. Siitähän tuli varsin toimiva malli.

Aloitukseen tein 64 silmukkaa ja kudoin 2o, 2n-joustinta 10 kerroksen matkan. Seuraavan kerroksen kudoin pohjavärillä oikeaa lisäten joka puikolle yhden silmukan 64->68. Tällä silmukkamäärällä lähdin sitten kutomaan vartta. Varren loppuosassa on kolmella eri kerroksella kavennukset 68->62 ja viimeisen kaavion kerroksen jälkeen kudoin vielä kaksi kerrosta pelkällä pohjalvärillä kaventaen toisella pohjavärikerroksella sukan takaosassa vielä yhdet silmukat 62->60.

Tämän jälkeen vuorossa oli kantalappu tavalliseen tapaan, samoin kantapohjan kavennukset ja kiilakavennuksia tein kunnes puikoilla oli jäljellä 56 silmukkaa. Kärkeen tein sädekavennuksen ja jes, yhden poikasen joululahjasukat valmistui kuin itsestään.

Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Jägermeister- eli jekkusukat

 1. Hienosti sovellettu malli! Sopisikohan tämä malli suoraan myös 38-koon sukkaan naiselle vai onkohan tarvetta kapeammalle varrelle.

  Tykkää

  • Mielestäni ei ole tarpeen muutella varren silmukkamäärää. Omat pojat on kovin rimppakinttuisia, joten nämä saattaisi hyvinkin olla inansa liian tiukat normikoipiselle mieseläjälle 🙂

   Tykkää

 2. Olisiko ne sakusukat vielä tallella, pitäs saada ainakin yhet ,kokoa 38. Olen vähään myöhässä liikkeellä kun työpaikallani on jälleen näitä koronapotilaita paljon ja päivät venyy, ja suoraan kastuu punkkaan
  2 sukat olis toive toiset pitkät, varsi 30, toiset voisi olla nilkka versio.
  .

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s